Oheisohjelma


Fest Afrikan oheisohjelma koostuu vuodesta riippuen näyttelyistä, elokuvista ja muista afrikkalaista taidetta esittelevistä tapahtumista. Joka vuosi järjestetään myös lapsille ja koko perheelle sopivaa ohjelmaa, kuten musiikkia, tanssia, laulua, leikkejä, askartelua tai muuta toimintaa afrikkalaisittain.


Fest Afrika Kids

Keskiviikko 5.7.2017

14 – 17 Pääkirjasto Metso, parvikerros

klo 14 alkaen (non-stop) askartelutyöpaja kierrätysmateriaaleista

Työpajassa askarrellaan värikkäistä muovipusseista kukkia, jotka saa omakseen tai voi halutessaan antaa festivaalitorin koristukseksi. Voit tuoda vanhoja muovipusseja mukanasi (reiät ei haittaa), mutta materiaalia on myös saatavila paikan päällä. Työpajan vetää senegalilainen taiteilija-muusikko Macoumba Ndiaye.

klo 14.30 & klo 15.15 Satusävellys: Chiwele ja jättiläinen 

Chiwele ja jättiläinen on perinteinen satu itä-Afrikasta. Tässä satuseikkailussa lapset pääsevät soittamaan erilaisia afrikkalaisia soittimia ja laulamaan sekä tanssimaan. Samalla selviää, kuinka neuvokas Chiwele lapsi ja hänen isoäitinsä onnistuvat puijaamaan metsässä asuvaa pelottavaa jättiläistä.

Satusävellyksen ohjaajana Petra Käppi, kesto noin 30 min., max 25 lasta per esitys

klo 16.30 Tammerkosken ja Hatanpään lukion oppilaiden ja opettajien musiikki- ja tanssiesitys itäafrikkalaiseen tyyliin

 


Näyttely

Ismaila Sanén elämänkerrallinen näyttely ”Manj anaw – Know the Human – Tunne ihminen”

12.6. – 9.7.2017 Pääkirjasto Metso, musiikkiosasto

Maailmanmusiikin moniottelija, senegalilaissyntyinen lyömäsoittaja, laulaja ja tanssija-koreografi Ismaila Sané, vietti 60-vuotisjuhliaan viime vuonna. Sanén elämästä koostettiin syksyllä 2016 juhlanäyttely, joka on nyt nähtävissä myös Tampereella. Piirpaukesta, Saïsbasta, Senfistä ja Galaxysta tunnetun ja monesti palkitun taiteilijan elämää valotetaan valokuvien, musiikin ja lehtileikkeiden avulla.

Ismaila Sané tunnetaan mm. djemben ja bougaraboun taiturina. Hänellä on pitkä kansainvälinen ura takanaan alkaen vuodesta 1974 Dakarista, Senegalista hänen toimiessaan lyömäsoittajana ja soolotanssijana Ballets Bougaraboussa. Hän on saanut lukuisia palkintoja uransa aikana, mm. Kalevala Korun kulttuurisäätiön tunnustuspalkinnon ja Opetus- ja kulttuuriministeriön jakaman Suomi-palkinnon Galaxy-yhtyeen kanssa. Lisäksi hänelle on myönnetty valtion taiteilijaeläke vuodesta 2017 lähtien.

Näyttelyn ovat tuottaneet yhteistyössä Lempäälän kunnan kulttuuritoimi, Etnosoi!-festivaali ja Senfi Production. Näyttelyn koosti työryhmä: Ismaila Sané, Piela Auvinen ja Outi Sané. Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto on tukenut näyttelyn suunnittelua.

Lisätietoja, pressimateriaali, kontaktipyynnöt näyttelyyn liittyen: info@senfi.com


Festivaalitori

Perjantai 7.7. ja lauantai 8.7.2017

12–21 @ Tullikamarin aukio

Fest Afrikan festivaalitori tarjoaa kaikille kiinnostuneille kosketuksen afrikkalaisiin kulttuureihin, kauniita tavaroita ja herkullista ruokaa! Luvassa myös ohjelmaa.

  • Myynnissä afrikkalaisia käsitöitä, mm. vaatteita, kankaita, koruja ja soittimia
  • Ruokaa ja ohjelmaa!
  • Lapsille oma puuhateltta

Myyjät, varatkaa paikkanne torilta 5.6. mennessä tällä nettilomakkeella!

Lisätietoja Maritalta (etunimi@festafrika.net)

Tori_web