Workshopit

   Ilmoittaudu google-lomakkeella Fest Afrikan 2022 työpajoihin. Klikkaile työpajat joihin haluat osallistua ja maksa työpajojen yhteissumma Fest Afrikan tilille 6.6. mennessä.

Hinnasto:

Tanssiworkshopit (1,5 h) 20 €
Djembe workshop (1 h) 15€
Yin jooga koran säestyksellä (1 h) 20 €
Rummun rakennus workshop (2 päivää) 150€

13.-14.6.2022

Ngoma-rummun rakennuskurssi / Menard Mponda

Haiharan kartano
Maanantai klo 17-20 (19)
Tiistai klo 15-19 (20)

Päivien päättymisaikataulu on joustava siksi, että joskus ngoma-perinteeseen liittyvästä kulttuurista ja historiasta keskusteluun ja rummun rakentamiseen menee eri aika kuin on suunniteltu.

Kahden päivän kurssilla opit ngoma perinteeseen liittyvästä kulttuurista sekä sen historiasta afrikkalaiseen musiikkiin ja tanssiin. Valmistat itsellesi oman näköisen uniikin afrikkalaisen rummun metalli rungosta ja lehmän nahasta. Kun rumpu on valmis sen, annetaan kuivua noin viikon ajan, jonka jälkeen se on valmis soitettavaksi.

Työpajan hinta on 150 € ja se sisältää opetuksen lisäksi kaikki tarvikkeet rummun valmistukseen. Kurssille otetaan max. 10 henkeä ja se järjestetään ulkona. Sateisella säällä katoksen alla.

Aiempaa kokemusta rummun rakentamisesta ei tarvita! Ota mukaan työhanskat, 10l sanko ja sakset. Haiharan kahvio ei ole auki maanantaina, joten otathan silloin myös omat eväät ja lämmintä juotavaa ja vaatetta. Tiistaina Haiharan kahvio on auki.

Opettajana Menard Mponda. Opetus tulkataan tarvittaessa suomeksi. Ilmoittautuminen 8.6. mennessä festafrika.net ilmoittautumislomakkeella.

Lisätiedot timo@festafrika.net ja p. 0503007021

14.6.2022

Afro-Amapiano / Santos P.

Flamenco-sali
Tiistai klo 19-20.30

Afro-amapiano tunnilla opetellaan viimeisimpiä afrotanssi-liikkeitä ja koreografioita hyvällä fiiliksellä. Tällä hauskalla tanssitunnilla saa tanssiviikon loistavasti käyntiin!

16.6.2022

Rytmin riemu ja liikkeen ilo / Annina Tuhkunen

Flamenco-sali
Torstai klo 17.30-19

Afrikan maissa tanssi ja musiikki ovat elävää ja yhteisöllistä kulttuuriperinnettä. Perinteiset rytmit liittyvät usein tiettyyn tapahtumaan, juhlaan tai siirtymäriittiin. Työpajassa tutustumme länsiafrikkalaisten tanssien rytmiikkaan ja maanläheiseen ja kehoa huoltavaan liikekieleen sekä nautimme yhdessä tanssimisesta. Kaikille sopiva, matalan kynnyksen työpaja ilman monimutkaisia koreografioita.

16.6.2022

Länsiafrikkalainen tanssi / Annina Tuhkunen

Flamenco-sali
Torstai klo 19-20.30

Länsiafrikkalainen tanssi on energistä, kokonaisvaltaista ja liikekieleltään monipuolista. Se on sekä elävää perinnettä että arvostettua esittävää taidetta. Työpajassa opiskelemme mande-kulttuurialueen perinteisten tanssien liikekieltä ja rytmiikkaa sekä opettelemme guinealaisiin tansseihin perustuvan tanssikoreografian. Sopii jonkin verran afrotansseja tai muuta tanssia harrastaneille.

18.6.2022

Länsiafrikkalainen tanssi / Macoumba Ndiaye

Flamenco-sali
Lauantai 14-15.30

Länsiafrikkalaisen tanssin tunnilla tanssitaan perinteisiä länsiafrikkalaisia tansseja djembe-rummun säestämänä. Tunnilla on liverummutus.

Paikat

HAIHARAN KARTANO
Haiharankatu 32, Tampere

FLAMENCO-SALI, Pirkankatu 1, Tampere.
Käynti Mariankadun puolelta porttikongista

Opettajat