Työpajat

Afrobeat

Afrobeat on Suomessakin huiman suosion saavuttanut klubeilla soiva musiikkilaji ja fuusiotanssityyli. Afrobeat-tanssitunneilla otetaan vaikutteita eri tanssilajeista ympäri Afrikkaa, esimerkiksi ghanalaisesta azontosta, nigerialaisesta zankudancesta ja kongolaisesta ndombolosta. Monet tunneilla tehtävistä liikkeistä ovat kummunneet eri Afrikan maista kaduilta ja levinneet maailmanlaajuisesti, esimerkiksi Ranskaan. Afrobeat-tunnilla käydään läpi kuumimpia afroliikkeitä ja soitetaan afroklubeilta tuttuja biisejä.

Opettajana toimii angolalaistaustainen Santos P, joka on aloittanut tanssin jo 8-vuotiaana. Santos P on monipuolinen tanssija, laulaja ja lauluntekijä, ja hän on opettanut tanssia Suomen lisäksi myös Saksassa ja Ranskassa.

Twerk

Twerkkaus eli twerk juontaa juurensa afrikkalaisiin tansseihin, joista se on fuusioitunut afroamerikkalaisessa kulttuurissa omaksi tanssilajikseen. Osana afroamerikkalaista kulttuuria twerk on tuttu näky rap- ja hiphop- musiikkivideoissa. Twerkkaukselle ominaista liikekieltä ovat lantion erilaiset aksentit, pakaroiden hyllyttely sekä voimakas asenne. Nykypäivän twerk on saanut vaikutteita muista tanssilajeista, kuten dancehallista ja reggaetonista, mutta sitä harrastetaan omana lajinaan ympäri maailman ja sillä on oma selkeä liikekielensä. Varaa tanssitunnille mukaan polvisuojat sekä vaatteet, joissa sinun on helppo liikkua.

Opettajana toimii Sikujua Mponda, joka on tanssinut koko ikänsä monipuolisesti ja viimeiset 4 vuotta opettanut tanssia keskittyen erityisesti twerkkiin ja afrobeatiin. Sikijuan mielestä paras tanssikokemus tulee, kun heittäytyy ja uskaltaa haastaa itsensä mukavuusalueen ulkopuolelle. Tansanialaisen taustansa ja vanhempiensa tanssinopettajantyön kautta tanssi on aina ollut Sikujualle elämäntapa. Tunneillaan hän kertoo opettamiensa tanssien kulttuuritaustasta ja juurista. Hän pyrkii omalla työllään rakentamaan Suomen twerk-skeneä paremmaksi yhteisöksi.

Kora

Kora on länsiafrikkalainen kielisoitin, jossa on erittäin kaunis ääni. Niin kaunis, että jo aloittelijankin soitto kuulostaa palkitsevalta. Ei siis ihme, että koran äänellä uskotaan olevan parantavia vaikutuksia. Koran soitto vaatii keskittymistä, aivo- ja sormityötä, se tuo iloa ja rauhoittaa. Opetustyyli on perinteinen: nuotinluvun sijaan opettelemme kuviot opettajan esimerkkiä seuraten. Jos et ole koskaan kokeillut koran soittoa, nyt on hyvä tilaisuutesi aloittaa!

Tervetuloa siis verestämään jo opittua tai kokeilemaan uutta aluevaltausta! Cheick Cissokho kuuluu ikivanhaan, kansainvälisesti tunnettuun ja erittäin arvostettuun senegalilaiseen koransoittajasukuun.

Afrikkalainen laulu

Afrikkalaisen laulun työpajassa käytetään monipuolisesti ääntä, herkistetään korvat kuuntelemaan ja opetellaan kansanlauluja Beninistä ja Etelä-Afrikasta. Työpaja on avoin kaikenlaisille äänille aiemmasta laulukokemuksesta riippumatta. Lämpimästi tervetuloa!

Opettajana toimii tanssijamuusikko Ayla Brinkmann, jonka sukujuuret ovat Etelä-Afrikassa. Ayla on monilahjakkuus, joka esiintyy sekä opettaa tanssia ja laulua.

Länsiafrikkalainen tanssi

Malick Ndiaye ja Absa Mbaye ovat senegalilaisia ammattitanssijoita ja he ovat opettaneet ja esiintyneet Senegalissa ja Euroopassa useita vuosia. He ovat energistä, luovia ja kannustavia tanssiopettajia

Malick ja Absa opettavat kahta energistä tanssityyliä Länsi-Afrikasta: perinteistä länsiafrikkalaista tanssia djembe-musiikkiin ja Sabar-tanssia (Wolof-kansan tanssi)

Tässä kahden tunnin intensiivisessä työpajassa on avoin taso ja live-rummutus!

Ilmoittautuminen ja työpajamaksut
(paikat, aikataulu ja hinnasto tulossa):