Työpajat

Afrobeat

Afrobeat on Suomessakin huiman suosion saavuttanut klubeilla soiva musiikkilaji ja fuusiotanssityyli. Afrobeat-tanssitunneilla otetaan vaikutteita eri tanssilajeista ympäri Afrikkaa, esimerkiksi ghanalaisesta azontosta, nigerialaisesta zankudancesta ja kongolaisesta ndombolosta. Monet tunneilla tehtävistä liikkeistä ovat kummunneet eri Afrikan maista kaduilta ja levinneet maailmanlaajuisesti, esimerkiksi Ranskaan. Afrobeat-tunnilla käydään läpi kuumimpia afroliikkeitä ja soitetaan afroklubeilta tuttuja biisejä.

Opettajana toimii angolalaistaustainen Santos P, joka on aloittanut tanssin jo 8-vuotiaana. Santos P on monipuolinen tanssija, laulaja ja lauluntekijä, ja hän on opettanut tanssia Suomen lisäksi myös Saksassa ja Ranskassa.

Twerk

Twerkkaus eli twerk juontaa juurensa afrikkalaisiin tansseihin, joista se on fuusioitunut afroamerikkalaisessa kulttuurissa omaksi tanssilajikseen. Osana afroamerikkalaista kulttuuria twerk on tuttu näky rap- ja hiphop- musiikkivideoissa. Twerkkaukselle ominaista liikekieltä ovat lantion erilaiset aksentit, pakaroiden hyllyttely sekä voimakas asenne. Nykypäivän twerk on saanut vaikutteita muista tanssilajeista, kuten dancehallista ja reggaetonista, mutta sitä harrastetaan omana lajinaan ympäri maailman ja sillä on oma selkeä liikekielensä. Varaa tanssitunnille mukaan polvisuojat sekä vaatteet, joissa sinun on helppo liikkua.

Opettajana toimii Sikujua Mponda, joka on tanssinut koko ikänsä monipuolisesti ja viimeiset 4 vuotta opettanut tanssia keskittyen erityisesti twerkkiin ja afrobeatiin. Sikijuan mielestä paras tanssikokemus tulee, kun heittäytyy ja uskaltaa haastaa itsensä mukavuusalueen ulkopuolelle. Tansanialaisen taustansa ja vanhempiensa tanssinopettajantyön kautta tanssi on aina ollut Sikujualle elämäntapa. Tunneillaan hän kertoo opettamiensa tanssien kulttuuritaustasta ja juurista. Hän pyrkii omalla työllään rakentamaan Suomen twerk-skeneä paremmaksi yhteisöksi.

Kora

Kora on länsiafrikkalainen kielisoitin, jossa on erittäin kaunis ääni. Niin kaunis, että jo aloittelijankin soitto kuulostaa palkitsevalta. Ei siis ihme, että koran äänellä uskotaan olevan parantavia vaikutuksia. Koran soitto vaatii keskittymistä, aivo- ja sormityötä, se tuo iloa ja rauhoittaa. Opetustyyli on perinteinen: nuotinluvun sijaan opettelemme kuviot opettajan esimerkkiä seuraten. Jos et ole koskaan kokeillut koran soittoa, nyt on hyvä tilaisuutesi aloittaa!

Tervetuloa siis verestämään jo opittua tai kokeilemaan uutta aluevaltausta! Cheick Cissokho kuuluu ikivanhaan, kansainvälisesti tunnettuun ja erittäin arvostettuun senegalilaiseen koransoittajasukuun.

Waistline

Waistline-tunnilla harjoitellaan kehonhallintaa ja lantion pyörittelyä rytmikkään musiikin tahtiin. Tunnilla opetellaan tunnistamaan ja aktivoimaan liikettä, joka lähtee lonkasta ja lantiosta. Opit käyttämään lantion liikkeitä eri muodoissa. Waistline-tunnille et tarvitse aiempaa tanssikokemusta, taso on avoin.

Marrabenta

Marrabenta on Mosambikissa syntynyttä urbaania tanssimusiikkia. Portugalin siirtomaavallan aikana marrabenta kiellettiin ja siitä tuli poliittisen kannanoton väline. Inspiraation lähteinä on usein ollut Mosambikin arkipäivän kokemukset, rakkaus, sosiaalinen kriittisyys ja merkittävät tapahtumat. Tunnilla opit suosittuja marrabenta-liikkeitä, kuten tanssille tyypillisiä käsi- ja jalkaliikekuvioita. Molemmilla tunneilla opettajana toimii Awa Sowe, joka on Mosambikissa kasvanut tanssija ja twerk-kulttuurin aktivisti Suomessa.

Afrikkalainen laulu

Afrikkalaisen laulun työpajassa käytetään monipuolisesti ääntä, herkistetään korvat kuuntelemaan ja opetellaan kansanlauluja Beninistä ja Etelä-Afrikasta. Työpaja on avoin kaikenlaisille äänille aiemmasta laulukokemuksesta riippumatta. Lämpimästi tervetuloa!

Opettajana toimii tanssijamuusikko Ayla Brinkmann, jonka sukujuuret ovat Etelä-Afrikassa. Ayla on monilahjakkuus, joka esiintyy sekä opettaa tanssia ja laulua.

Sabar

Sabar on Senegalissa ja Gambiassa asuvien wolofien perinteistä tanssia ja musiikkia, joka vaikuttaa edelleen vahvasti niin perinteisessä muodossaan kuin uudempien urbaanien tyylien taustalla. Sabar-tanssi on perinteisessä muodossaan soolotanssi, jota tanssivat ennen muuta naiset, nuorista tytöistä aina isoäiteihin asti. Tanssijan ja rumpaleiden vuorovaikutus on sabarille ominaista. Tämän takia tanssi on energistä ja tanssiliikkeet usein suuria ja vahvasti aksentoituja. Naisten tyyli on usein pehmeämpi, kun taas miespuoliset ammattitanssijat ovat kehittäneet sabaria suorastaan akrobaattiseksi. Tunnilla keskitytään sabar-tanssin perusliikkeisiin ja perinteiseen tanssityyliin.

Opettajana toimii Elina Seye, joka on tanssinut sabaria ja muita afrikkalaisia tansseja yli 20 vuoden ajan. Päätyökseen Elina tekee tutkimusta senegalilaisesta tanssista ja musiikista.

Ilmoittautuminen ja työpajamaksut
(paikat, aikataulu ja hinnasto tulossa):