Ohjelma

Lauantai 18.6.
Afrikkalainen tori
Tullinaukio
12-20

Klubi
Lauantai 18.6.

Liput ennakkoon 20 euroa. Ovelta 25 euroa.
www.tiketti.fi

Lipunmyynti ovella alkaa klo 21.00

22.00 Djeli Moussa Conde
23.30 Nayaband
01.00 Dekula Band

+ Illan tansittajina DJ Nestar, DJ George MTV,
MC Chapachapa, MC Santos SP

Dekula Band

(CGO/SWE)

Dekula on upea soukous-bändi, jonka juuret ovat Kongossa, Keniassa, Ugandassa ja Ruotsissa. Bändin tavoitteena on saada sinut tanssimaan ja tuntemaan olosi hyväksi tässä hetkessä. Heidän sanoituksensa käsittelevät kuitenkin joskus myös vakaviakin ongelmia ja tilannetta kotimaassa Kongossa.

Dekula-bändin keskiössä on legendaarinen kitaristi Dekula Kahanga (joka oli Tansanian johtavassa tanssiorkesterissa 70- ja 80-luvuilla: Orchestra Maquis Original). Tämä afrikkalainen yhtye (vaikuttaa Ruotsissa) on ollut erittäin suosittu live-bändi viime vuosina, olipa kyse sitten heidän kuukausittaisista keikoistaan ​​ei niin lumoavassa Lilla Wien -klubissa Tukholmassa tai isommissa paikoissa Stockholm Jazz Festivalilla.

Dekula Kahanga ja laulaja Gaby ovat molemmat Kongosta, ja Keniasta, Ugandasta, Senegalista ja Ruotsista tulevien muiden jäsenten kanssa he tuovat erityisiä vaikutteita tarttuvaan, hypnoottiseen ja vuosien varrella hiotuneeseen soukous-tyyliin.

Vuoden 2019 lopussa he soittivat mahtavalla Afro-festivaalilla Face Z:llä Genevessä, Sveitsissä (suurten joukossa, kuten Stella Chiwise, Tallawit Timboctou ja monet muut). Ilman pandemiaa, Dekula-bändi olisi juuri palannut kiertueelta Tansaniasta. Tämä bändi haluaa sinun tanssivan, ja heidän tarttuvilla ja hypnoottisilla melodioillaan ja rytmeillään on mahdotonta olla lähtemättä tanssilattialle missä tahansa… 

facebook.com/dekulaband

Nayaband

(SEN/SPA)

Säveltäjä ja kirjailija Nayaban Jeanin luoma ja johtama NAYABAND -projekti edustaa monikulttuurisuutta. Yhtyeen juuret on mustassa musiikissa ja vaikutteina on muiden muassa reggae, dub, blues, jazz tai afrikkalaiset rytmit, kuten mbalax, soukons ja beugeurebo.

Senegalilainen yhtyeen johtaja Nayaban Jean kouluttautui Senegalissa afrikkalaisen musiikin perinteisiin ja juuriin intohimoisesti suhtautuvien trubaduurien kanssa.
Tällä pohjalta hän perusti Senegalissa yhtyeen Banor-Z, joka, ensin levytettyään albumin, tuli tunnetuiksi lukuisilla esiintymisillään Kanariansaarilla.

Hän aloitti musiikillisen uransa Espanjassa perustamalla Mystic Vibesin vuonna 2003 ja Afro Accoustic Experiencen vuonna 2004, saavuttaen lopulta musiikillisen vakaumuksen vuonna 2005 perustamalla NAYABANDin. Yhtyeen esiintyminen tarjosi musiikkiskenelle johtajansa afrikkalaisen kulttuuriperinnön sekä muiden maanosien äänien heterogeenisen ja monikulttuurisen luonteen luomaa yhteyttä.

facebook.com/nayabandmusic

Djeli Moussa Condé

(GUI/FRA/FIN)

Djeli Moussa Conde paljastaa oman henkilökohtaisen kokemuksensa ja ainutlaatuisen ja alkuperäisen polkunsa voimakkaiden militanttien sanoitusten kautta. Syvällä, vahvalla ja autenttisella äänellään ja terävällä Kora-soittotyylillään Djeli valloittaa yleisönsä ensimmäisistä sävelistä lähtien. Guineassa syntynyt, pitkään Pariisissa asunut Djeli eli ”Menilmontant-griot” löydettiin nopeasti. Monien kulttuurien vaikutuksesta hän luo merkittävän universumin, joka on täynnä sekä heimojen että modernin sonoriteettia.

facebook.com/condedjelimoussa