Ohjelma

Telakka
Keskiviikko 1.12.

Liput ovelta 10 euroa.

TI Boyz from Brasil on fuusiojazzia soittava trio ja lavalla nähdään laulusolisti kitaran kanssa, saksofonit ja rummut. Trio yhdistelee calypsoa ja sambaa afrikkalaisiin rytmeihin.
The Ridial Band on senegalilaisen Es-Own Helsingissä perustama yhtye, jonka musiikki on energinen yhdistelmä afromusiikista peräisin olevia rytmejä ja melodioita sekä funkia, reggaeta, hip hopia, afro beatia ja jazzia.

Illan tansittajina Fest Afrikan DJ:t.

TI Boyz from Brasil

TI Boyz from Brasil on Suomessa syntynyt, mutta kansainvälisestikin musisoiva fuusiojazzyhtye. Fest Afrikassa yhtye esiintyy triona esittäen calypsoa ja sambaa afrikkalaisin rytmein höystettynä. Lavalla nähdään laulusolisti kitaran kanssa, saksofonit ja rummut.

Es-ow & The Ridial Band

The Ridial Band on senegalilaisen reggae- ja afro pop -artistin Es-own Helsingissä perustama yhtye, jossa vaikuttaa myös joukko arvostettuja muusikoita Senegalista, Kamerunista, Kongosta, Espanjasta ja Suomesta. Yhtyeen musiikki on energinen yhdistelmä afromusiikista peräisin olevia rytmejä ja melodioita sekä funkia, reggaeta, hip hopia, afro beatia ja jazzia. Yhtyeen monikieliset kappaleet käsittelevät tasa-arvoa, oikeudenmukaisuutta ja toisten auttamista.

Pakkahuone
Sunnuntai 5.12.

Lastenkonsertti klo 14-15
Afrikkalainen tori klo 13-18

Maco Oey & Mabadiriko Band klo 14-15

Fest Afrika esittää: lasten konsertti ja afrikkalainen tori sunnuntaina 5.12.2021 klo 13-18 Tullikamarin Pakkahuoneella.

Perinteiseen lasten konserttiin ja afrikkalaiselle torille on vapaa pääsy.

Lasten konsertti MACO OEY & MABADIRIKO BAND klo 14-15.

Maco Oey on tamperelainen muusikko, joka on julkaissut kahdeksan sooloalbumia. Hänen tuorein albuminsa on Siistii!, joka valittiin vuonna 2020 Emma-ehdokkaaksi lastenalbumikategoriassa. Albumin kaikki kappaleet ovat Macon säveltämiä ja Jaakko Löytyn sanoittamia. Hauskasti esitettyjen laulujen aiheita ovat mm. kierrättäminen, eläimet ja suvaitsevaisuus. Laulut ovat monipuolisia, rytmisesti vaihtelevia riehakkaista balladeihin ja sovituksellisesti kekseliäitä. Lauluilla tuotetaan lapsille iloa, annetaan tietoa ja luodaan yhdessäolon kokemus. Mabadiriko Bandissa soittavat myös Janne Saksa ja Menard Mponda. Konsertin osallistujamäärää saatetaan rajoittaa koronaturvallisuuden varmistamiseksi.

Afrikkalainen tori klo 13-18

Afrikkalaisella torilla on tarjolla mm. autenttisia afrikkalaisia käsitöitä, vaatteita, sisustustuotteita ja koruja. Tule tekemään löytöjä ja nauttimaan aidosta basaaritunnelmasta!

Tänä vuonna toritapahtuma toteutetaan su 5.12. 13-18 Pakkahuoneella sisätiloissa. Ulkopaikkoja on varattu ruokamyyjille, Tulliaukion sisääntulon yhteyteen. Lisätietoa ja vapaita myyntipaikkoja voi tiedustella: marita@festafrika.net / 040-7038206

Klubi
Sunnuntai 5.12.

Liput ennakkoon 23,50 € / Ovelta 25 €

Elise-Juliette Njila sijoittui keväällä 2021 The Voice of Finland -kilpailussa toiselle sijalle. Hän on nuori, nouseva tähti, jonka vahvassa äänessä soi tunnelmallinen soul. Frankosun and The Family on beniniläistaustaisen Franck Koumoloun perustama helsinkiläisyhtye, joka yhdistelee musiikissaan 1970- ja 80-lukujen beniniläistä ja nigerialaista afrobeatia sekä afrofunkia ja afrorockia. Illan huipentava Raappana lukeutuu Suomen menestyneimpiin reggaeartisteihin, joka tuo musiikillaan kesän vuodenajasta riippumatta.

Mukana myös Fest Afrikan DJ:t.

Frankosun & The Family

Voodoon sydänmailla Beninissä syntyneen Franck Koumoloun perustama Frankosun & The Family on vuodesta 2013 lähtien toiminut helsinkiläisyhtye, joka on valloittanut kuulijoiden sydämiä kerta toisensa jälkeen. Musiikissaan yhtye yhdistelee 1970- ja 80-luvun beniniläistä ja nigerialaista afrobeatia leijailevan rentoihin afrofunk- ja afrorock-vaikutteisiin sekä nago-kansaa edustavan keulahahmonsa synnyinseutujen rytmiikkaan, ja aika ajoin muuhunkin mustaan rytmimusiikkiin. Musiikkiin kuuluu joka keikalla tanssitakuu!

Raappana

Raappana on yksi Suomen menestyneimmistä reggaeartisteista, joka on omalla musiikillaan tuonut kesän Suomeen vuodenajasta riippumatta jo vuodesta 2007. Raappana on julkaissut yhden mixtapen ja neljä studioalbumia, joista viimeisin, Ennen aamunkoittoo, julkaistiin vuonna 2015. Raappanan tuorein single, Kaunis on maa, ilmestyi elokuussa 2020. Laajan tuotannon seasta kirkkaimmiksi hiteiksi ovat nousseet kappaleet Maasta maahan, Kauas pois sekä Chilii, jolla vierailee Sini Yasemin.

Elise-Juliette

Elise-Juliette sijoittui keväällä The Voice of Finland -kilpailussa toiselle sijalle. Hän on nuori, nouseva tähti, jonka vahvassa äänessä soi tunnelmallinen soul. Kilpailussa hän lumosi yleisönsä myös uskomattomalla karismallaan ja läsnäolollaan. Vantaalaisen Elise-Julietten juuret ovat Kamerunissa ja Namibiassa.

Elise-Juliette suhtautuu rennosti tulevaan – Opinnot ja musiikki yhtä tärkeitä
(Haastattelu) – Vantaakanava.fi