Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Malang Cissokho, Lanyi & Friends, Jackson Wahengo & Friends

28.7.2016 @ 20:00 - 29.7.2016 @ 02:00

Malang Cissokho

Malang Cissokho soittaa länsiafrikkalaista ”harppuluuttua”, koraa ja kitaraa sekä laulaa Mandinka-heimon perinteisiä lauluja ja omia sävellyksiään. Pitkään Suomessa asunut Malang Cissokho on länsiafrikkalaisten perinnemuusikoiden, grioottien, sukua Casamancesta, Senegalin omaperäisestä eteläisestä osasta. Malangin isä on hyvin tunnettu koran taitaja. Malang itse on aloittanut modernista musiikista, kitaristina, ja ryhtynyt soittamaan koraa vasta myöhemmin. Nykyisin kora kuitenkin soi jo mestarin varmuudella miehen käsissä. Senegalissa Malang työskenteli mm. kuulun Youssou N’Dourin yhtyeessä ja Suomessa hänet muistetaan mm. Piirpauken, Cool Sheiksin ja Riddim Raidersien riveistä. Parhaiten Malang varmasti tunnetaan kuitenkin J. Karjalaisen Electric Sauna -yhtyeestä ja etenkin ”Väinö”-hitin kauniista kora- ja lauluosuuksistaan. Malang on tehnyt Suomessa myös viisi omaa CD:tä.

 

Lanyi & Friends

Guinealais-suomalainen Lanyi-trio koostuu N’Fanly Camarasta, Outi Kallisesta and Abdoulaye Condésta. Yhtyeen nimi on susun kieltä ja tarkoittaa yhteisymmärrystä. Tällä kertaa lavalle nousee Lanyin mukana myös vierailevia guinealaisia tähtiä, joten odotettavissa on ainutlaatuinen keikka!

Trio soittaa perinteistä guinealaista musiikkia omin sovituksin. Repertuaariin kuuluu kaihoisia rakkauslauluja, hauskoja tarinoita sekä kimmoisia rytmejä, energisellä tanssilla viimeisteltynä. Soittimia yhtyeestä löytyy soittajia enemmän: balafoneja, krinejä, kora, gongoma, djembejä, dunduneita ja monia muita lyömäsoittimia!

 

Jackson Wahengo ystävineen

Jackson Wahengo on namibialainen, nykyään tanskalaistunut kitaristi. Hän saapuu Tampereelle johtamaan mestarikurssin kymmenelle tamperelaiselle musiikinopettajalle, joille hän opettaa namibialaisia lauluja. Yhteistyön tulokset ovat kuultavissa Yo-talon illassa. Workshopin tarkoituksena on tuoda afrikkalainen musiikki lähemmäs suomalaisia musiikinopettajia, jotta he voisivat hyödyntää sen tarjoamia vaikutteita myös omassa opetuksessaan. Lauluntekijä ja Namibian-tuntija Sakari Löytty on workshopissa mukana avustamassa.

 

Liput 10 €, vain ovelta

Details

Start:
28.7.2016 @ 20:00
End:
29.7.2016 @ 02:00
Event Category:
Event Tags:
, , , ,

Venue

YO-talo
Kauppakatu 10
Tampere, 33210 Finland
+ Google Map