Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Songhoy Blues, Zakala Musica, Jali Madi

25.7.2015 @ 20:00 - 26.7.2015 @ 04:00

Songhoy Blues (Mali)

Pikavauhtia maailmanmaineeseen noussut Songhoy Blues nousee ensimmäistä kertaa Suomen konserttilavoille tietenkin Fest Afrikassa!

Tämän nuoren mutta erityisen bändin tarina alkoi, kun Songhoy Bluesin jäsenet joutuivat pakenemaan kotoaan Pohjois-Malista radikaali-islamistien hyökkäysten vuoksi. Päästyään turvaan pääkaupunkiin Bamakoon he päättivät perustaa bändin. Onnekkaan sattuman johdosta he tapasivat Bamakossa Damon Albarnin ja Brian Enon, jotka etsivät nuoria malilaisia muusikoita levyttämään osana Africa Express -projektiaan. Pian Songhoy Blues tekikin yhteistyötä myös muiden artistien kanssa, ja nyt – vain muutamia kuukausia heidän esikoislevynsä Music in Exile julkistamisen jälkeen – he ovat jo maailmankiertueella!

Songhoy Blues soittaa omaperäistä, kulmikasta ja sähköistä aavikkobluesia, sekä omia kappaleitaan että versioita songhai-perinteeseen kuuluvista lauluista Pohjois-Malista.

songhoy-blues.com

Zakala Musica (Congo/Sweden)

Zakala Musica monikulttuurinen bändi, jonka jäsenet asuvat Tukholmassa. Yhtyeen perustivat vuonna 2008 laulaja Marcellin Kouakoua (Yaya Sella), soolokitaristi Kristian Sjöblom (Apollo), basisti Joseph Semafumu ja rumpali Leonce Fanou (Lee), ja joukkoon liittyi myöhemmin kitaristi Jesper Kristoffersson.

Zakala Musica sekoittaa musiikissaan erilaisia afrikkalaisia popmusiikkityylejä, tukeutuen erityisesti kongolaiseen tanssimusiikkiin kuten ndombolo, soukous ja kongolainen rumba, mutta ottaen vaikutteita myös muista tyyleistä kuten coupé decalé ja reggae. Bändi esittää enimmäkseen omia sävellyksiään ja laulukielinä kuullaan lingalaa ja kikongoa. Jos tämä ryhmä ei saa ihmisiä tanssimaan, niin ei varmasti kukaan muukaan!

Zakala Musica / Facebook

Jali Madi & K.O. Company (Gambia/Finland)

Jali Madi Kanuteh on yksi kotimaansa Gambian nuorista nousevista laulajatähdistä, jonka viime vuonna julkaistu ensialbumi Gambia on otettu innostuneesti vastaan. Jali Madin musiikki on hyväntuulista ja tanssittavaa länsiafrikkalaista poppia, mutta toki joitain tunnelmapalojakin mahtuu hänen repertuaariinsa.

Jali Madia Suomessa säestävä K.O. Company sai alkunsa keväällä 2014 kun laulaja tuli esiintymään Waaw Africa -festivaalilla Jyväskylässä ja tarvitsi yhtyeen tuekseen. Afrorytmeihin perehtynyt rumpali Keijo Koskenharju laittoikin bändin pystyyn, ja onnistuneiden keikkojen jälkeen yhteistyötä päätettiin jatkaa myös tulevaisuudessa.

www.jalimadimusic.com

Aikataulu

Ovet aukeavat klo 20.00
22.00 Jali Madi
23.30 Songhoy Blues
01.00
Zakala Musica

DJ:t

DJ Cliff
DJ George MTV

Konsertin ikäraja 18 vuotta.

Liput ennakkooon 22 € (Tiketistä), ovelta 25 €.

Myös yhdistelmälippuja saatavilla Tiketistä:
Perjantai & lauantai 42,50 €
Torstai, perjantai & lauantai 49,50 €

Details

Start:
25.7.2015 @ 20:00
End:
26.7.2015 @ 04:00
Event Category:
Event Tags:
, , , ,

Venue

Klubi
Tullikamarin aukio 2
Tampere, 33500
+ Google Map
Website:
http://tullikamari.net/en/klubi