Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Samba de roda

27.7.2016 @ 17:00 - 18:30

Samba de roda eli afrobrasilialainen piiri-samba-perinne elää ja kukoistaa yhä edelleen vahvana etenkin Brasilian maaseudulla. Nykyään myös Brasilian ulkopuolelta, niin Euroopasta kuin Amerikastakin, löytyy yhä kasvava joukko yhteisöjä ja yhdistyksiä, jotka ylläpitävät tätä monimuotoista ja sosiaalista tapaa viettää aikaa ja rentoutua sekä solmia ystävyyssuhteita tanssin, soiton ja tarinakerronnallisin keinoin.

Aikana, jolloin nuorten naisten mainetta suojeltiin tiukasti, oli samba de roda lähes ainoa mahdollisuus kontaktiin vastakkaisen sukupuolen kanssa, tuolloinkin tietenkin vanhemman polven valvonnassa ja esimerkillä. Niin samba de roda kuin monet muutkin Brasilian traditionaaliset kultturimuodot ovat sittemmin kehittyneet ja saaneet uusia muotoja. Esim. Rio de Janeiron ja São Paulon capoeristojen mukana Euroopan tapahtumien yhteyteen synnytetyt samba de rodat voivat olla hyvinkin villejä ja kestää läpi yön. Lauluissa kerrotaan nyt jo niin vanhoista kuin uusistakin tapahtumista ja soittimien kirjo voi olla hyvinkin runsas alkaen olutpullon kilkutuksesta lautasen ja lusikoitten kautta pandeiroihin ja kielisoittimiin saakka.

Workshop on tarkoitettu kaikille lapsista mummoon ja vaariin – lapset kuitenkin kuitenkin yhdessä vanhemman kanssa. Kurssin aikana hikoillaan samba-askelien parissa, kokeillaan kehonkielistä kommunikointia tanssin keinoin, tietenkin laulaa lurautetaan portugaliksi ja tapaillaan samban rytmiä soittimin ja käsiä taputtaen. Lopuksi kaikki kootaan yhteen piiriin ja se mitä sitten tapahtuu jää nähtäväksi ja selviää, kun tulet itse paikalle.

Opettajina toimivat contra-mestra Platina, mestre Sirí ja festivaalivieras mestre Ze Baiano. Opetuskielet ovat suomi, englanti ja portugali. Mukaan tunnille naiset voivat ottaa hameen ja kevyet tossut tai villasukat, jolloin askeleeseen tulee hieman luistoa.

Tarkista hinnat ja muut tiedot työpajasivulta.

Samba de Roda Reconca-Rio edição maio de 2016Samba de Roda do Reconca Rio sem o comandante…Fabio Chapéu De Couro Avellar
Vai… soldado raso arrebentou, tá.
Enquanto uns saem pelados….outros trabalham. Rs

Julkaissut Alessandra Morioka 16. toukokuuta 2016

Samba de roda Saubara/Ba

Julkaissut Black Brasil 4. huhtikuuta 2016

Details

Date:
27.7.2016
Time:
17:00 - 18:30
Event Category:
Event Tags:
,

Venue

Tanssistudio Razzmatazz
Satakunnankatu 18
Tampere, Finland
+ Google Map