Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sabar-rumpu

23.7.2014 @ 16:00 - 17:30

Sabar on erityisesti Senegalissa asuvan wolof-kansan perinteistä musiikkia ja tanssia, joka eroaa selvästi muista länsiafrikkalaisista tyyleistä. Erityisesti djembe-rummutusta jo harrastaneille sabar tarjoaa erilaisen, kiehtovan rytmimaailman.

Sabar-musiikki on tänäkin päivänä vahvasti elävää perinnettä, jota kuulee kaikenlaisissa juhlissa mutta myös muunlaisissa tapahtumissa, esimerkiksi painiotteluissa. Toisaalta sabar-rumpuja kuulee yhtä lailla senegalilaisessa popissa, mbalaxissa, joka pohjautuu sabar-rytmeihin. Samoja rumpuja ja rytmejä voi siis kuulla sekä perinteisten tanssien säestyksenä että radiosta viimeisimpien hittien osana. Uusia, usein humoristisia muotitansseja ja -rytmejä ilmaantuu vuosittain.

Tunti sopii kaikille sabarista kiinnostuneille, sekä aiemmin sabaria soittaneille että aloittelijoille. Jos omistat sabar- tai djembe-rummun, tuo se mukanasi tunnille! Voit myös kysyä lainarumpua ilmoittautuessasi.

Tarkista kellonajat ja hinnat työpajaohjelmasta!

Doudou Sarr Ndoye

Doudou Sarr Ndoye on iloinen, kannustava ja kärsivällinen opettaja, jolla on nuoresta iästään huolimatta runsaasti kokemusta soitonopetuksesta niin suomalaisten ja muiden eurooppalaisten kuin japanilaisten oppilaiden parissa Dakarissa. Kotimaassaan hän on soittanut useiden muusikoiden ja yhtyeiden kanssa, mm. Ceddo, Doudou Ndiaye Rose ja Ballet Bopp. Viime vuodesta lähtien hän on asunut Tampereella ja esiintynyt Mama African kanssa eri puolilla Suomea.

Sabar Doudou

Details

Date:
23.7.2014
Time:
16:00 - 17:30
Event Category:
Event Tags:
, ,

Venue

Salsakoulu Vanha Havanna
Kauppakeskus Tullintori, Tullikatu 6
Tampere, Suomi
+ Google Map