Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Nykyafro

6.7.2017 @ 18:30 - 20:00

Nykyafrotyöpajassa afrotanssien liikekieli yhdistyy nykytanssiin. Nykyafron liikekielessä ammennetaan monipuolisesti ja luovasti niin perinteisistä afrotansseista kuin eri nykytanssitekniikoista. Liikkeessä korostuvat rentous, virtaavuus ja dynaamisuus sekä keskikehon monipuolinen käyttö. Tunti koostuu lämmittelyistä ja perusharjoitteista, joista edetään koreografian luomiseen. Työpaja soveltuu afroa, nykytanssia tai muuta tanssia aikaisemmin harrastaneille.

Katso hinnat, ilmoittautumisohjeet ja muut työpajat työpajasivulta!

Työpajan vetäjä Annina on nähty lavalla mm. Thilé Danse -ryhmän (Burkina Faso/Suomi) nykyafroproduktiossa ”Naisten ääni”:

Annina Tuhkunen on pitkän linjan tanssinopettaja, joka on toiminut afrikkalaisten tanssien parissa jo yli 20 vuotta. Länsiafrikkalaisten tanssien opinnot hän aloitti aikanaan Mariana Siljamäen oppilaana Jyväskylän Tanssiopistossa  ja toimi sittemmin myös opettajana samassa oppilaitoksessa. Hän oli myös mukana perustamassa Jyväskylän ensimmäistä afrikkalaisen tanssin ryhmää, Mami Wataa. Nykyisin Helsingissä asuva Annina on tehnyt yhteistyötä useiden afrikkalaisen tanssin ja musiikin ammattilaisten kanssa sekä opettaen, että esiintyen eri kokoonpanoissa Suomessa (mm. Mande Maja Band, Dounya Fanyi Fan, Thilé Danse, Faso Kan) ja ulkomailla.

Kuva: Jukka Luoma

Monipuolisesti tanssia ja kulttuurintutkimusta opiskellut Annina on reissannut lukuisilla opintomatkoilla eri puolilla Eurooppaa, Latinalaista Amerikkaa ja Länsi-Afrikkaa (mm. Guinea, Burkina Faso ja Senegal) syventyen etenkin länsiafrikkalaisiin, mutta myös laajemmin afrikkalaisperäisiin tansseihin, musiikkiin ja kulttuureihin. Afrikkalaiseen nykytanssiin hän on perehtynyt mm. opinnoissaan Länsi-Afrikan tunnetuimmissa tanssikeskuksissa Ecole des Sables’ssa Senegalissa ja Centre de Développement Chorégraphique La Termitièressa Burkina Fasossa. Tanssinopetuksessa hänelle tärkeitä asioita ovat tanssin ilon ja yhteisöllisyyden välittäminen sekä rytmin ja kulttuuristen yhteyksien ymmärtäminen.

Details

Date:
6.7.2017
Time:
18:30 - 20:00
Event Category:
Event Tags:
,

Venue

Salsakoulu Vanha Havanna
Kauppakeskus Tullintori, Tullikatu 6
Tampere, Suomi
+ Google Map