Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Maculele

28.7.2016 @ 17:00 - 18:30

Alunperin miesten rohkeuden ja taisteluhengen nostatukseksi tarkoitettu maculelê-miekkatanssi on capoeiran harjoittelun myötä levinnyt jo moniin maihin Brasilian ulkopuolelle. Sen erityisen voimaannuttava harjoittelukokemus näyttää kiehtovan myös naisia ja lapsia. Maculelên harjoittelussa käytetään kovasta puusta valmistettuja keppejä. Yhden tahdin sisään sovitetuista liikkeiden sarjasta voidaan muodostaa hyvinkin monimutkaisia ja rytmillisesti taidokkaita koreografioita isoillekin ryhmille. Pariharjoittelussa lisäksi mukaan tulee oikean ja turvallisen iskutekniikan opettelu ja siitä seuraava ”vaaran kokemuksen hallinta”, joka lähes välittömästi synnyttää luottamusta harrastajan omaa kehonhallintaa kohtaan.

Kolmen atabaque-rummun moninaiset rytmit ja agogo-kellon kirkas sointi antavat vahvan nosteen harjoittelulle, ja yhteinen laulukokemus vieralla kielellä tuo kaikki harjoittelijat samalle viivalle. Workshop sopii hyvin aloittelijoille, ja sen aikana harjoitellaan kaikkia maculelên osa-alueita: iskutekniikka, yksittäisiä liikkeitä ja yksinkertaisia koreografiota sekä muutama portugalinkielinen laulu. Lopuksi kaikki opittu kootaan yhteen rinkiin soittajien kanssa ja päästetään Maculelê irti!

Tunnin opetuksesta vastaavat contra-mestra Platina ja mestre Sirí sekä erityisvieras Brasiliasta mestre Ze Baiano. Opetuskielinä ovat suomi, englanti ja portugali.

Tarkista hinnat ja muut tiedot työpajasivulta.

Maculêlê 😀

Julkaissut Capoeira Alto Astral Alentejo 26. kesäkuuta 2016

Details

Date:
28.7.2016
Time:
17:00 - 18:30
Event Category:
Event Tags:
,

Venue

Tanssistudio Razzmatazz
Satakunnankatu 18
Tampere, Finland
+ Google Map