Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Legendary Night @ Klubi

7.7.2017 @ 20:00 - 8.7.2017 @ 04:00

22€

Aikataulu

 

DJ:t

21.00 Roger Robinson (Dub Poetry Show)

21.30 LIWATA’S AFRO REVIEW (CG|FI)

23.30 Damily (MG)

DJ:t

Liput: 19,50€ Tiketti / 22€ ovelta (PE + LA liput 35€ Tiketistä!)

 

Legendary Night esittelee niitä muusikoita, jotka toivat afrikkalaisen musiikin Suomeen! Suomen juhliessa 100-vuotista itsenäisyyttään, Fest Afrika ylpeänä esittelee paikalliset legendat afrikkalaisen musiikin saralla.

 

DAMILY (Madagascar)

Damily soittaa tsapikya, madagaskarilaista musiikkityyliä, joka sekoittaa perinteisiä tyylejä ja yhdistää niihin kuulokuvia 1960- ja 70-lukujen kongolaisen, kenialaisen ja mozambikilaisen populaarimusiikin ytimistä – muodostaen musiikkia, joka kuulostaa sekä urbaanilta että paikallisen maaseudun esitysperinteiltä, perinteen ja modernin musiikin ristisiitokselta. Rummut, basso ja kitara luovat pohjan keitokselle, johon laulumelodiat kietoutuvat saumattomasti ja luovat vastaansanomattoman bile-ihmeen!

Damily – Kitarat ja laulu

Gany-gany – Laulu, lyömäsoittimet

Naivo – Rummut

Rakapo – Basso

Kolody – Laulu

 

LIWATA’S AFRO REVIEW

Marie-Alphonse Liwata – Laulu, kitara ja piano

Ismaila Sané – Lyömäsoittimet

Ville-Veikko Airaniemi – Kitara

Markku Hyppönen – Basso

Jartsa Karvonen – Rummut

Liwata’s Afro Review soittaa urbaania soukousia, makossaa ja afrobeat-tyylejä, esitellen monipuolisesti eri afrikkalaisten kulttuurien juuria ja henkeä.

 

Marie-Alphonse Liwata, arkkitehti ja säveltäjä

Liwata on omistautunut afrikkalaisten kulttuurien promootiolle. Viimeisten 16 vuoden ajan hän on opettanut Tampereen teknillisellä yliopistolla ja Tampereen yliopistolla kursseja afrikkalaisesta arkkitehtuurista sekä tanssista.

Liwata on multi-instrumentalisti ja afrikkalaisen musiikin pioneeri Suomessa, jo vuodesta 1980. Hän perusti Hasse Wallin kanssa ensimmäisen afrikkalaista musiikkia Suomessa esittävän yhtyeen – Hasse Walli All Starsin. Hän on myös perustanut useita muita yhtyeitä, afrikkalaisen musiikin klubeja ja MAFESTin, ensimmäisen suomalaisen afrikkalaista musiikkia esittelevän festivaalin vuonna 1994.

Hän on myös säveltänyt useita kappaleita Hasse Wallin kahdelle ensimmäiselle afrikkalaista musiikkia sisältävälle levylle. Omat keikkansa hän on pääosin tallentanut äänitteille ja antanut ne Musiikkiarkisto JAPAn säilytettäväksi.

 

Roger Robinsonin Dub Poetry Show

Runoilija, laulaja ja muusikko Roger Robinson yhdistelee Jamaikan dub-pioneerien soundia omaan trinidadilaiseen taustaansa ja Lontoon nykyskeneen. Esityksessään Robinson liittää yhteen historiaa ja yhteiskuntapolitiikkaa huumorin, sanapelien ja rytmien kanssa luoden hämmästyttävän vangitsevan puheenvuoron Britanniasta tänään – vahvan dub-poljennon taustoittamana.

 

 

Roger Robinson syntyi Trinidadissa ja on asunut Iso-Britanniassa yli 20 vuotta. Hänet on sijoitettu 50 vaikuttavimman mustan brittirunoilijan joukkoon. Hänen kirjojansa ovat mm. ’Adventures in 3D’ ja runokokoelmat ’Suitcase, Suckle’ (Peoples Book Prize -voittaja) sekä ’The Butterfly Hotel’ (mm. OCM Bocas Poetry Prize -ehdokas). Hän on yksi Spoke Labin ja Malika’s Kitchen -kirjoittajakollektiivin perustajista. Hän on myös julkaissut sooloalbumin ’Illclectica’, EP:n ’Dog Heart City’ ja toimii kehutun ’King Midas Sound’ -yhtyeen solistina.

www.rogerrobinsononline.com/

Twitter @rrobinson72

 

The Roger Robinson’s Dub Poetry Show on Speaking Volumes Live Literature Productionsin tuottama, joka on saanut tukea Arts Council Englandilta sekä Coastal Carolina -yliopistolta.

Details

Start:
7.7.2017 @ 20:00
End:
8.7.2017 @ 04:00
Cost:
22€
Event Category:
Website:
https://www.tiketti.fi/Fest-Afrika-Klubi-Tampere-lippuja/47543

Venue

Klubi
Tullikamarin aukio 2
Tampere, 33500
+ Google Map
Website:
http://tullikamari.net/en/klubi