Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bangoura Band, Aiyekooto & Afrobeat International, Myrma, Afro Nordic Sounds

30.7.2016 @ 20:00 - 31.7.2016 @ 02:00

Bangoura Band

Islantilainen Bagoura Band koostuu yhdeksästä muusikosta, jotka kokoontuivat yhteen ensi kertaa vuonna 2013. Bändin soundi koostuu afrobeatista, funkista ja mandinguesta, ja sen johtaja Cheick Bangoura on kotoisin Guineasta. Yhtye edustaa hänen unelmaansa: hän oli jo pitkään haaveillut voivansa perustaa islantilaisen yhtyeen, joka soittaisi hänen kotimaansa musiikkia. Bändin debyyttialbumi ilmestyy tänä vuonna.

Jäsenet:
Cheick Ahmed Tidiane Bangoura: lyömäsoittimet
Baba Bangoura: lyömäsoittimet
Sindri Magnússon: basso
Pétur Daníel Pétursson: rummut
Valbjörn Snær Lilliendahl: kitara
Sólveig Morávek Jóhannsdóttir: saksofoni
Elvar Bragi Kristjónsson: trumpetti
Atli Þór Kristinsson: kitara
Albert Sölvi Óskarsson: baritonisaksofoni

 

Aiyekooto & Afrobeat International

Suomessa pitkään asunut nigerialaissyntyinen Babatunde Akerele säveltää, laulaa ja vähintään yhtä tärkeässä roolissa luotsaa monilukuista Afrobeat International -orkesteria yhdessä aisaparinsa, kitaristi Seppo ”Paarma” Salmen kanssa. Yhtyeen jäsenet ovat tuttuja lukemattomista kotimaisista rytmimusiikin ykkösbändeistä, kuten Sound Explosion Band, Reino & The Rhinos, Jätkäjätkät, Chisu ja Soul Captain Band.

Aiyekooto & Afrobeat International on pitänyt yleisönsä jalat ja lantiot tanssilattialla liikkeessä jo yli kymmenen vuoden ajan. Aiyekooto & Afrobeat International äänestettiin vuonna 2007 mustan rytmimusiikin Funky Awards -palkintogaalassa vuoden bändiksi. Yhteistyötä on tehty nigerialaisen afrobeatin suurmiehen Tony Allenin kanssa vuonna 2013, jolloin myös bändin vakuuttava debyyttilevy Olurombi ilmestyi. Tuore video timanttisesta kappaleesta ”Yanke” ilmestyi maaliskuun vaihteessa.

Viime aikoina Aiyekooto on työskennellyt ja äänittänyt toisen alan legendan, nigerialaisen Orlando Juliuksen kanssa. Tämän yhteistyön hedelmiä kuultiin tämän vuoden Funky Elelphant festivaalilla ja nyt syksyllä 2016 julkaistavalla singlellä Yokulu (Timmion Records).

 

Myrma

Senegalista Dakarin sykkeestä kotoisin oleva laulaja-lauluntekijä Myrma lumoaa kuulijansa heleällä ja kuulaalla äänellään. Häneltä luonnistuu senegalilainen klubimusiikki mbalax kuin herkempi tunnelmointikin. Hänen laulunsa kertovat senegalilaisen nuoren kaupunkilaisnaisen elämästä. Myrma on tehnyt yhteistyötä rääkkyläläisen kantelemuusikon Marjo Smolanderin kanssa. He tekivät yhteisen musiikkivideon Dakarissa helmikuussa. Fest Afrikan konsertissa on luvassa tätä, Dakarin yökerhojen tunnelmaa sekä paljon muuta!

 

Afro Nordic Sounds

Tämä pohjoismainen big band on olemassa yksinoikeudella Fest Afrikaa varten! Festareiden aikana pidetyllä leirillä koottu orkesteri esittelee yhteistyönsä tuloksia illan konsertissa, ja varmasti tempaa soundiinsa mukaan festarikävijän jos toisenkin!

 

Liput ennakkoon 22,50 €, ovelta 25,00 €

Ennakkoliput Tiketistä ja Lippupisteestä.

Details

Start:
30.7.2016 @ 20:00
End:
31.7.2016 @ 02:00
Event Category: