Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Länsiafrikkalainen rytmiikka

28.7.2016 @ 10:00 - 29.7.2016 @ 13:00

Tällä kaksipäiväisellä tiiviskurssilla – yhteensä 6 tuntia opetusta! – syvennytään länsiafrikkalaiseen rytmiikkaan beniniläisen Noël Saïzonoun johdolla. Beninissä ja sen naapurimaissa lähes kaikki musiikki kytkeytyy voodoo-uskontoon ja siten monet rytmit ovat yhteydessä voodoo-henkiin tai -seremonioihin, vaikka samoja rytmejä voidaan käyttää muussakin musiikissa. Samat rytmit ovat olleet myös monien afrokaribialaisten musiikkityylien lähde.

Työpaja sopii erityisesti länsiafrikkalaisia tai afrokaribialaisia lyömäsoittimia aiemmin soittaneille, mutta myös aloittelijat voivat osallistua. Jos omistat jonkin länsiafrikkalaisen lyömäsoittimen, voit tuoda sen mukanasi, mutta lainasoittimia on myös käytössä. Ilmoittautumisohjeet työpajasivulla.

Noël Saïzonou

Noël Saïzonou (Fest Afrika 2013)Noël Saïzonou on beniniläinen muusikko, joka tunnetaan Suomessa parhaiten Helsinki-Cotonou Ensemblen aurinkoisena perkussionisti-saksofonisti-laulajana. Hän on kuitenkin saanut aikaan paljon muutakin musiikin saralla niin Suomessa kuin kotimaassaan: hän keikkailee Suomessa HCE:n lisäksi afrojazz-yhtye Trio Toffan kanssa, jota kuullaan perjantain pääkonsertissa. Lisäksi Noël on opettanut perinteisiä beniniläisiä rytmejä ja tansseja mm. Teatterikorkeakoulun kursseilla ja helsinkiläisellä Kilombo-festivaalilla.

Details

Start:
28.7.2016 @ 10:00
End:
29.7.2016 @ 13:00
Event Category:
Event Tags:
, ,

Venue

Olotila Moyo
Tuomiokirkonkatu 1
Tampere, Finland
+ Google Map