Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Frankosun & The Family (FIN/BEN/CGO/MAW/BUR), Bangoura Band (ICE)

23.7.2016 @ 21:00

Frankosun & The Family

Frankosun and the Family on afrikkalaisten ja suomalaisten muusikoiden yhteenliittymä. Veljeyden hengessä työskentelevän yhtyeen musiikissa yhdistyy monia eri musikkityylejä. Näihin lukeutuvat muun muassa rumba, afrobeat, salsa, jazz ja reggae.

Frankosunia kutsutaan myös Franck Koumolouksi, joka on kotoisin Beninistä, voodookulttuurin synnyinmaasta. Franck Koumolou syntyi Nago-perheeseen, jossa harjoitetaan voodoomaskien kanssa rytmejä, jotka ovat peräisin Egoun goun-, Zangbeto-, Guèlède- ja Tchango-kulttuureista. Franck Koumolou säveltää itse musiikkia ja saa niihin usein inspiraation unessa.

Hän vihkiytyi näihin perinteisiin ja opiskeli erilaisia musiikkityylejä kuten afrobeatia, rumbaa, jazzia, salsaa ym., jonka ansiosta hän on kehittänyt itselleen monipuolisen lauluäänen. Frankosun alkoi soittaa djemberumpuja jo peruskoulussa ja jo siellä ollessaan hän pyysi päästä soittamaan koulun festivaaleissa ja juhlissa. Frankosun on myös taitava afro- ja hiphop-tanssija. Hän on voittanut useita tanssikilpailuja Beninissä.

Franck Koumolou – laulu ja perkussiot (Benin)
Viviane Bossina – laulu (Kongo)
Mikael Siljanen – basso
Toni Kähkönen – kitara
Preacher Saka – rummut (Malawi)
Issiaka Dembele – perkussiot (Burkina-Faso)
Georges Agbazahou – perkussiot (Benin)
Ville Häyrynen – kitara

Bangoura Band

Islantilainen Bangoura Band koostuu yhdeksästä muusikosta, jotka kokoontuivat yhteen ensi kertaa vuonna 2013. Bändin soundi koostuu afrobeatista, funkista ja mandinguesta, ja sen johtaja Cheick Bangoura on kotoisin Guineasta. Yhtye edustaa hänen unelmaansa: hän oli jo pitkään haaveillut voivansa perustaa islantilaisen yhtyeen, joka soittaisi hänen kotimaansa musiikkia. Bändin debyyttialbumi ilmestyy tänä vuonna.

Jäsenet:
Cheick Ahmed Tidiane Bangoura: lyömäsoittimet
Baba Bangoura: lyömäsoittimet
Sindri Magnússon: basso
Pétur Daníel Pétursson: rummut
Valbjörn Snær Lilliendahl: kitara
Sólveig Morávek Jóhannsdóttir: saksofoni
Elvar Bragi Kristjónsson: trumpetti
Atli Þór Kristinsson: kitara
Albert Sölvi Óskarsson: baritonisaksofoni

SHOWTIME:
Frankosun & The Family 23.00
Bangoura Band 24.00

Liput 12 €

Details

Date:
23.7.2016
Time:
21:00
Event Category:

Venue

Korjaamo
Töölonkatu 51 a-b
Helsinki,
+ Google Map