Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ilimba

25.7.2015 @ 12:00 - 26.7.2015 @ 14:00

Tänä vuonna työpajaohjelmassa harvinainen tilaisuus tutustua tansanialaisen ilimban eli ”sormipianon” soittoon! Ilimbaa soitetaan painelemalla peukaloilla soittimen metallisia kieliä. Samantapaisia soittimia tunnetaan eri puolilta Afrikkaa, mutta ilimba on erityisesti Tansaniassa asuvan gogo-kansan soitin. Ilimbaa käytetään niin soolosoittimena kuin yhdessä muiden instrumenttien kanssa, sekä tanssin ja laulun tukena. Kenties tunnetuin ilimban soittaja oli Hukwe Zawose (1938/40–2003).

Ilimba-tiiviskurssi toteutetaan kaksipäiväisenä kokonaisuutena eli sunnuntaina jatketaan lauantaina opitusta; kurssimaksu (50 € – mahdolliset alennukset) kattaa yhteensä neljä tuntia opetusta. Myös soittimen laina sisältyy hintaan. Kurssille mahtuu soitinten määrästä johtuen korkeintaan seitsemän oppilasta. Jos sinulla on oma ilimba, on syytä varmistaa sen viritys etukäteen.

Petra Käppi

Petra KäppiPetra Käppi on tansanialaiseen perinnemusiikkiin ja suomalaiseen vanhaan perinteeseen erikoistunut esiintyjä ja muusikko. Hän on opiskellut ilimban soittoa ja muuta paikallista musiikkia useilla opintomatkoillaan Tansaniassa. Petra tekee työtä etupäässä lastenkulttuurin saralla Kulttuuriosuuskunta Uulussa monitaiteellisissa ja monikulttuurisissa konserteissa ja työpajoissa, joissa yhdistyy musiikki, tanssi ja teatteri. Musiikki ja tanssi ovat kulkeneet käsi kädessä lapsuudesta saakka Petran elämässä: musiikkiluokka, piano-opinnot Tampereen konservatoriolla ja pitkä tanssitausta Sambakoulu Roseirassa ja tanssiryhmä Oba Obassa sekä etnomusikologian opinnot Tampereen yliopistossa ovat tärkeitä vaikuttajia hänen taustassaan.

Details

Start:
25.7.2015 @ 12:00
End:
26.7.2015 @ 14:00
Event Category:
Event Tags:
, ,

Venue

Salsakoulu Vanha Havanna
Kauppakeskus Tullintori, Tullikatu 6
Tampere, Suomi
+ Google Map