Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Guinealainen tanssi

8.7.2017 @ 15:00 - 16:30

Guinealaisen tanssin tunti on suunnattu erityisesti pitempään afrikkalaisia tansseja harrastaneille. Tunnin teemana on vikkelätempoinen ”nuorten tyttöjen tanssi” mendiani, jota tällä kertaa tanssitaan huiskat käsissä. Alla olevassa kuvassa mallia näyttää Benkadi Moné Mani -ryhmä, tämän tanssitunnin opettaja Sointu Condé taustalla djembeä soittamassa.

Katso hinnat, ilmoittautumisohjeet ja muut työpajat työpajasivulta!

Kuva: Jari Juntunen

Työpajan pitää kokenut afrikkalaisen tanssin opettaja ja ryhmäliikunnanohjaaja Sointu Condé, joka on perehtynyt erityisesti länsiafrikkalaisiin tansseihin ja rytmeihin. Sointu aloitti afrikkalaisen tanssin opinnot vuonna 1991 ja on opiskellut erilaisia afrikkalaisia tanssityylejä Suomessa alan huippujen johdolla, mm. Outi Kallinen, N’Fanly ”Alya” Camara. Hän on tehnyt myös lukuisia opintomatkoja sekä Gambiaan että Guineaan perehtyen ns. ballet-tyylin lisäksi myös tansseihin siinä muodossa kuin niitä on satoja vuosia paikallisissa kylissä tanssittu, sekä opiskellut djemben ja doundounien soittoa.

Opettamisen Sointu aloitti vuonna 1995. Opettajana hän halusi alusta saakka tuoda afrikkalaisen tanssin kaikkien tanssittavaksi ja alkoi sen takia kehittää uusia tuntikonsepteja, joista suosituimmat ovat LeidiAfro, jossa vanhin oppilas on tällä hetkellä 83 vuotias sekä BeibiAfro, jossa äidit ja vauvat tanssivat yhdessä, nuorin osallistuja on ollut 2 viikon ikäinen.

1990-luvun lopusta lähtien Sointu on usein myös nähty lavalla erilaisissa afrokokoonpanoissa mm. Njara, Mukawa, BonsuDrums & The Sisters, Mande Maja Band, Hamana Diara, Benkadi Moné Mani. FestAfrikassa hän on esiintynyt kolme kertaa: vuonna 2006 oman poikkitaiteellisen afroryhmänsä Musoo Kundan, vuonna 2010 Wonuwalin sekä viime kesänä Lanyin kanssa.

Opettajana Sointu on huumorintajuinen ja kannustava, ja hän vakaasti uskoo, että kaikissa meissä asuu pieni afrikkalainen. Lue lisää Soinnusta täältä.

Details

Date:
8.7.2017
Time:
15:00 - 16:30
Event Category:
Event Tags:
,

Venue

Salsakoulu Vanha Havanna
Kauppakeskus Tullintori, Tullikatu 6
Tampere, Suomi
+ Google Map