Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Finland & Afro Generation Night @ Klubi

8.7.2017 @ 20:00 - 9.7.2017 @ 04:00

22€

Aikataulu

DJ:t

21.00 Alexander D. Great (TT) – Flash Intro

22.00 Noël Saïzonou & Janne Halonen ja Tampereen musiikinopettajat (BJ | FI)

22.30 Helsinki-Cotonou Ensemble (BJ | FI)

24.00 Galaxy (SN | FI)

DJ:t

Liput: 19,50€ Tiketti / 22€ at the door (FRI + SAT tickets 35€ from Tiketti!)

 

Galaxy (SN | FI)

Galaxyn esittämä mbalax (lausu: mbalah) on Senegalin omaa omintakeista modernia popmusiikkia, joka perustuu selkeästi senegalilaiseen perinnemusiikkiin. Tyylin ovat tehneet maailmankuuluksi mm. sellaiset tähdet kuin Youssou N’Dour ja Baaba Maal. Galaxy soittaa myös täysin perinteisiä senegalilaisrytmejä, varsinkin wolof-kansan rytmejä, käsintehdyin sabar-rummuin. Johtajarumpuna toimii tällöin ”puhuva rumpu”, tama, jota Yamar Thiam soittaa sukunsa perinteisellä taidolla.

Galaxy on yksi korkeatasoisimpia ja ammattitaitoisimpia afrikkalaisyhtyeitä koko Euroopassa. Senegalissa yhtye on kohonnut myös suosituimpien joukkoon.  Galaxy perustettiin vuonna 1992. Galaxy on julkaissut kolme kasettia Senegalin markkinoilla. Toukokuussa 1997 yhtye julkaisi ensimmäisen CD:nsä Nobeel Maailman musiikin keskuksen Global Music Centre -merkille. Levy sai erinomaiset arvostelut. Vuonna 2003 edelleen GMC-levymerkille ilmestyneen albumin L’Insécurité tuottaja oli Eero Koivistoinen, jonka kanssa yhtyeen jäsenillä on muutenkin monipuolista yhteistyötä. Galaxy on esiintynyt menestyksekkäästi mm. Roskilden festivaaleilla, Pori Jazz Festivalissa, Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla, Jyväskylä Summer Jazzissa, Helsingin Juhlaviikoilla, Oslo World Music Festivalissa, Maarianhaminan Världsmusikfestissä, Tune In -tapahtumassa Tukholmassa, maailmanmusiikin vuosittaisessa suurkatselmuksessa WOMEXissa Essenissä sekä Urkult-festivaalilla Ruotsissa. Myös Eestissä yhtyeellä on kova kysyntä. Vuonna 2005 Galaxylle myönnettiin kulttuuriministeriön Suomi-palkinto.

Rane Diallo on veteraani, jonka historiaan kuuluvat muutamat Senegalin legendaarisimmista yhtyeistä, kuten Star Band, Etoile de Dakar ja maailmantähti Youssou N’Dourin Super Etoile. Yamar Thiam on kuulun perinnemuusikoiden l. grioottien suvun vesa ja hänelläkin on takanaan maineikkaita senegalilaisbändejä aina 1970-luvun lopulta asti. Galaxyn johtaja Pape Sarr on niinikään soittanut useissa Dakarin johtavista yhtyeistä 80-luvun alkupuolella. Suomeen kaikki kolme toi Hasse Wallin ensimmäinen Asamaan-kokoonpano. Libasse Sall ja Ousseynou Mbaye ovat tulleet Suomeen nimenomaan Galaxyn jäseniksi. Ousseynou Mbaye soittaa Galaxyn lisäksi Stilimba-yhtyeessä, ja on myös lastenmusiikkiorkesteri Amuran rumpali. Ismaila Sane tunnetaan Suomessa myös pitkään jatkuneesta yhteistyöstä Sakari Kukon kanssa Piirpauke-yhtyeessä, sekä työskentelystään Senfi-duossa. Galaxyn kosketinsoittaja Goran Mrdja tunnetaan kokeilevana ja rajoja rikkovana muusikkona ja tuottajana monillakin musiikin alueilla. Bintou Korhonen niittää mainetta esiintymistensä ohella energisenä ja taitavana tanssinopettajana.

Pape Sarr (Senegal) – basso ja sabar-rummut
Yamar Thiam (Senegal) – tama (puhuva rumpu), laulu ja sabar-rummut
Rane Diallo (Senegal) – laulu ja saksofoni
Libasse Sall (Senegal) – kitara, laulu ja sabar-rummut
Ousseynou Mbaye (Senegal) – rummut, sabar-rummut ja laulu
Goran Mrdja – kosketinsoittimet
Ismaila Sane (Senegal) – sabar- ja djembe-rummut ja laulu
Bintou Korhonen (Gambia) – tanssi

 

 

HELSINKI-COTONOU ENSEMBLE

Helsinki-Cotonou Ensemble (FIN/BJ) on helsinkiläisen kitaristi Janne Halosen ja beniniläisen lyömäsoittaja/laulaja Noël Saïzonoun luotsaama kahdeksanhenkinen yhtye. Projekti sai alkunsa tammikuussa 2012, kun Halonen, rumpali Juha Räsänen ja basisti Sampo Riskilä matkustivat stipendiaateiksi suomalais-afrikkalaiseen kulttuurikeskukseen Villa Karoon, Guinean lahden rannalle, Grand-Popon kylään, Beniniin.

Kvartettia vahvistettiin vielä neljällä afrikkalaismuusikolla ja kokoonpano oli täysilukuinen.  Helmikuussa 2012 he soittivan kolme konserttia Beninissä: kaksi Cotonoussa ja yhden , Villa Karossa Grand -Popon kylässä. Menestyksekkäiden konserttien jatkoksi yhtye äänitti myös esikoisalbuminsa Beninin suurimmassa kaupungissä Cotonoussa. Kokoonpanoon liittyi Benin konserttien ja studiosessioiden ajaksi myös maahan lomailemaan saapunut räppäri/ mediapersoona Axl Smith, joka esiintyy räppärin ja toisen kirjoittajan roolissa Helsinki-Cotonou Ensemblen kappaleella ”The Gong”.

Kesällä 2013 yhtyeen debytti ”Beaucoup De Piment!” julkaistiin Suomessa, ja yhtye teki 19 esiintymistä kattaneen kiertueen. 2014 luvassa on lisää keikkailua Suomen lisäksi ainakin Ruotsissa, Tanskassa ja Italiassa, sekä loppuvuodeseta julkaistavaksi suunniteltu toinen pitkäsoitto.

Noël Saïzonoun ja Janne Halosen säveltämä musiikki on yhdistelmä beniniläisiä Voodoo -uskonnosta ammentavia perinnerytmejä, afrobeatia, jazzia, funkkia ja hip hoppia.
Helsinki-Cotonou Ensemblen kokoonpano:

Janne Halonen – kitara, laulu

Noël Saïzonou – lyömäsoittimer, saksofoni, laulu

Juha Räsänen – rummut

Sampo Riskilä – basso

Visa Oscar – kosketinsoittimet

Mikko Pettinen – trumpetti

Joakim Berghäll – saksofoni

Menard Mponda – lyömäsoittimet, laulu

 

 

Noël Saïzonou & Janne Halonen with Tampere music teachers (BJ | FI)

Helsinki-Cotonou Ensemblen lyömäsoittaja-laulaja Noël Saïzonou ja kitaristi Janne Halonen pitävät Fest Afrikan aikana beniniläisten rytmien mestarikurssin kymmenelle tamperelaiselle musiikinopettajalle. Workshopin tarkoituksena on tuoda länsi-afrikkalainen musiikki lähemmäs suomalaisia musiikinopettajia, jotta he voisivat hyödyntää sen tarjoamia vaikutteita myös omassa opetuksessaan. Workshopin tulokset ovat kuultavissa Klubin illassa, ennen Helsinki-Cotonou Ensemblen omaa esitystä.

 

Alexander D. Great (TT) – Flash Intro

Alexander syntyi Trinidadissa, mutta kasvoi Lontoossa. Ammattimuusikkona ja säveltäjänä toiminut Alexander palasi 1980-luvun lopulla calypso-juurilleen ja kehitti siitä oman versionsa, ”socabluesin”. Hän jakaa aikansa muusikon työn ja pienen levy-yhtiön pyörittämisen kesken sekä vetää koulutyöpajoja calypsosta.

Web: http://www.alexanderdgreat.net/default.html

 

Details

Start:
8.7.2017 @ 20:00
End:
9.7.2017 @ 04:00
Cost:
22€
Event Category:

Venue

Klubi
Tullikamarin aukio 2
Tampere, 33500
+ Google Map
Website:
http://tullikamari.net/en/klubi