Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Coupé décalé

5.7.2018 @ 18:30 - 7.7.2018 @ 16:00

Coupé decalé on klubitanssityyli Norsunluurannikolta (Côte d’Ivoire), joka liittyy yleensä nopeisiin pop-kappaleisiin, joissa on tunnistettava vahva bassorytmi. Tanssityyli, kuten siihen kuuluva musiikkikin, sai alkunsa Abidjanin yökerhoissa ja sitä on kehitelty edelleen myös Pariisissa. Lisätietoa löytyy esimerkiksi Wikipediassa (englanniksi). Jos tykkäät afrobeatsista tai ndombolosta, kannattaa kokeilla myös coupé décaléa!

Tarjolla on kahdenlaisia tunteja, avoimen ja jatkotason. Jatkotason tunnit eivät välttämättä ole sen vaikeampia kuin avoimen tason, mutta jatkotason tunneilla harjoitellaan kolmen päivän (to, pe, la) aikana koreografia, joka esitetään lauantai-iltana Klubilla, eli jatkotunnille on syytä osallistua kaikkina päivinä koreografian oppiakseen! Pakko ei tietenkään ole esiintyä, vaan voit osallistua jatkotunnille muutenkin. Avoimen tason tunneilla on joka päivä eri koreografia, joten voit valita niistä yhden tai useampia – tai jos todella haluat paneutua asiaan, voit osallistua kaikille viidelle coupé décalé -tunnille ohjelmassa!

HUOM! Yllättävästä esteestä johtuen torstain coupé décalé -tunti on jouduttu vaihtamaan mbalax-tuntiin, mutta toivottavasti saamme Papsonin opettamaan perjantaiksi ja lauantaiksi… tilanne selviää torstaina.

Klubitanssitunneilla voi olla helpompi tanssia tennarit tai muut vastaavat kengät jalassa, mutta paljain jaloinkin tietysti onnistuu.

Coupé décaléa tulee opettamaan festarin tämän vuoden erityisvieras, Papson Sylla, tanssija, koreografi ja laulaja, joka on alun perin Norsunluurannikolta, mutta asuu Pariisissa ja opettaa ympäri maailmaa, erityisesti eri puolilla Eurooppaa. Papson on vieraillut Suomessa useita kertoja opettamassa sekä perinteisiä länsiafrikkalaisia tansseja että coupé décaléa, mutta tämä on hänen ensimmäinen vierailunsa Tampereelle ja Fest Afrika -festivaalille. Hän on tekee uraa myös laulajana ja musiikkivideoilla nähdään tietenkin runsaasti tanssia… tässä uudehko video, jossa osoitetaan kunnioitusta Malille ja malilaisille, jossa perinteisempien tanssipätkien jälkeen nähdään myös vauhdikkaita coupé décalé -pätkiä:

Katso hinnat, ilmoittautumisohjeet ja muut työpajat työpajasivulta!

Details

Start:
5.7.2018 @ 18:30
End:
7.7.2018 @ 16:00
Event Category:
Event Tags:
, ,

Venue

Liikelaituri
Yliopistonkatu 58 D
Tampere, 33100 Finland
+ Google Map
Website:
http://liikelaituri.fi/