Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Beniniläiset tanssit

24.7.2015 @ 16:00 - 17:30

Beniniläisiä tansseja ei useinkaan näe pienen länsiafrikkalaisen Beninin ulkopuolella, koska niitä ei aiemmin saanut edes esittää muuten kuin paikallisissa, ulkopuolisilta suljetuissa seremonioissa. Sittemmin Beninissäkin on perustettu ryhmiä, jotka esittävät näitä tansseja niin kotimaassa kuin kansainvälisilläkin lavoilla. Fest Afrikassa tänä vuonna jo toista kertaa esiintyvän Helsinki-Cotonou Ensemblen keskushahmo Noël Saïzonou tutustuttaa tämän tunnin osallistujat kotimaansa tansseihin.

Beniniläiset tanssien juuret ovat suurimmaksi osaksi voodoo-perinteessä, ja ne ilmentävät liikkeillään yleensä jonkin voodoo-hengen luonnetta tai tilannetta, johon tanssi alun perin liittyy. Nykyisin näitä tansseja tanssitaan myös muissa tilanteissa kuin uskonnollisissa seremonioissa, ja ne ovat saaneet vaikutteita muista afrikkalaisista tansseista.

Tämä työpaja sopii kaikentasoisille tanssijoille, myös aloittelijoille. Tanssiminen onnistuu helpoiten mukavissa vaatteissa ja paljain jaloin. Tarkista hinnat ja ilmoittautumisohjeet työpajasivulta.

Noël Saïzonou

Noël Saïzonou (Fest Afrika 2013)Noël Saïzonou on beniniläinen muusikko, joka tunnetaan Suomessa parhaiten Helsinki-Cotonou Ensemblen aurinkoisena perkussionisti-saksofonisti-laulajana. Hän on kuitenkin saanut aikaan paljon muutakin musiikin saralla niin Suomessa kuin kotimaassaan: tänä kesänä hän keikkailee Suomessa HCE:n lisäksi afrojazz-yhtye Trio Toffan kanssa. Lisäksi Noël on opettanut perinteisiä beniniläisiä rytmejä ja tansseja mm. Teatterikorkeakoulun kursseilla ja helsinkiläisellä Kilombo-festivaalilla.

 

Details

Date:
24.7.2015
Time:
16:00 - 17:30
Event Category:
Event Tags:
,

Venue

Salsakoulu Vanha Havanna
Kauppakeskus Tullintori, Tullikatu 6
Tampere, Suomi
+ Google Map