Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Balafon

22.7.2014 @ 16:00 - 17:30

”Kun kora ja balafon soivat, henget saapuvat tanssimaan”, kertoo mandinkankielinen sanonta. Kora ja balafon edustavat molemmat melodista länsiafrikkalaista soitinperinnettä, jonka juuret juontavat 1300-luvun legendaarisen Mande-imperiumin kukoistuskaudelle.

Balafon (tai bala) on puinen ksylofoni, jota soitetaan laulujen ja tanssin säestyksenä, ja tämä työpaja on harvinaislaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan sen soittamiseen. Opetus lähtee alkeista, harjoitellaan laulujen säestyskuvioita eli peruselementtejä, joista balafonin soitto rakentuu. Lauletaan myös lauluja, joihin säestyskuviot kuuluvat.

Työpajaan otetaan enintään kahdeksan osallistujaa, joten ilmoittaudu ajoissa! Työpajan hinta sisältää soittimen vuokran. Katso myös muut tunnit ja tarkista hinnat työpajaohjelmasta.

Maarika Autio

Maarika aloitti tanssinopinnot hyvin varhain ja eteni aina klassisen baletin ammattitasolle asti. Hetken mielijohteesta hän matkusti Pariisin kautta Senegaliin ja Guineaan tanssin tuntemustaan kartuttamaan – ja jäi sille tielle. Maarika tunnetaan nykyään Suomessa länsiafrikkalaisten tanssien ja erityisesti balafonin taitajana. Hän on esiintynyt muusikkona ja tanssijana eri kokoonpanojen kanssa ympäri Suomea ja koko maailmaa, mm. eri Länsi-Afrikan maissa, Kiinassa ja Karibian saarilla.

Details

Date:
22.7.2014
Time:
16:00 - 17:30
Event Category:
Event Tags:
, ,

Venue

Salsakoulu Vanha Havanna
Kauppakeskus Tullintori, Tullikatu 6
Tampere, Suomi
+ Google Map