Sabar-tanssi / Liina, Malick & Ndiaw


Sabar-tanssikurssi pidetään lopulta kolmen opettajan voimin!

Torstaina 1.8.2013 klo 14.00 – 16.00 aloitamme sabarin perusteilla, opettajana Liina Halsti Ndiaye. Kun perusteet on hallinnassa, on hyvä jatkaa tanssimista senegalilaisten Malick Ndiayen ja Ndiaw Macodou Sambin johdolla, jotka pitävät sabar-tunnit perjantaista sunnuntaihin 2.-4.8.2013, pe & la klo 14.00 – 16.00 ja su klo 12.30 – 14.30.

Jos sabar ei ole ennestään kovin tuttua, kannattaa ehdottomasti osallistua torstain tunnille, jossa sabarin liikkeitä ja rytmejä selitetään enemmän – mutta tietenkin myös tanssitaan, niin että sabar-konkareillekin riittää tekemistä! Muut tunnit etenevät nopeammin, ja niillä tehdään koreografioita eri sabar-rytmeihin. Osallistua voi joko koko kurssiin tai yksittäisinä päivinä.

Tässä katkelmia Malickin ja Liinan sabar-tunneilta ja esityksistä Helsingistä:

Liina Halsti-Ndiaye on senegalilaiseen sabar-tanssiin erikoistunut tanssija ja tanssinopettaja. Liina on opiskellut sabaria sekä Euroopassa asuvien senegalilaisten opettajien että senegalilaisten huippunimien johdolla. Senegalissa asuessaan hän treenasi, esiintyi ja kiersi tanssitapahtumia muiden sabar-tanssijoiden mukana. Lisäksi Liina kuuluu dakarilaiseen ammattilaisryhmä Waato Siitaan, jonka koreografina toimii Pape Moussa Sonko. Suomessa hän opettaa Etnofitness-tanssikoulussa Helsingissä sekä pitää sabarin tiiviskursseja.

Malick Ndiaye on senegalilainen ammattitanssija, joka edustaa Dakarin uutta sabar-sukupolvea. Malick ottaa omaan tanssiinsa vaikutteita myös muista tanssityyleistä, mutta oppinsa sabariin hän on saanut Senegalin nimekkäimpien sabar-tanssiryhmien riveissä, mm. Ndeye Gueye, Pape Moussa Sonko ja Mbathio Ndiaye. Malick on opettanut sabaria aikaisemmin Senegalissa, ja alkuvuodesta 2013 Suomeen muutettuaan hän on vetänyt kursseja sekä Suomessa että Ruotsissa.

Malick opettamassa Ruotsissa:

Ndiaw Macodou Samb on senegalilainen ammattitanssija ja sabar-rumpali, joka tunnetaan kotimaassaan edelleen parhaiten senegalilaisen supertähden Baaba Maalin tanssijana. 2000-luvulla hän kiersi vuosien ajan Baaba Maalin yhtyeen mukana ympäri maailmaa, mutta teki yhteistyötä myös muiden senegalilaisten poptähtien kanssa rumpalina ja tanssijana. Viime vuodet Ndiaw on asunut Italiassa, jossa hän on opettanut ja esiintynyt mm. Mama Africa meeting -festivaalilla ja samannimisessä ryhmässä.

Ndiaw tanssii Ami Collén musiikkivideolla (mustahousuinen tanssija):

Kaikilla sabar-tanssitunneilla tietenkin live-rumpusäestys!