Outi Kallinen / guinealaiset tanssit


Outi Kallinen on tanssin ja musiikin monitaituri: opettaja, esiintyjä ja koreografi. Hän on esiintynyt lukuisten tanssi-, teatteri- ja musiikkiryhmien kanssa ja ollut mukana niiden kiertueilla Euroopan maiden lisäksi mm. Kiinassa, Guineassa ja Senegalissa. Outi on tehnyt useita afrikkalaiseen tanssiin ja musiikkiin pohjautuvia kokoillan tanssiteatteriesityksiä. Lisäksi hän on toiminut opettajana 1980-luvun puolivälistä asti.

Outi esiintymässä Wonuwali-ryhmänsä kanssa Fest Afrikassa:Outi on ollut keskeinen hahmo afrikkalaisen tanssin tuomisessa Suomeen: hän on kouluttanut useita afrikkalaisen tanssin parissa nykyään toimivia taiteilijoita ja opettajia sekä tuonut lukuisia afrikkalaisia taiteilijoita opettamaan ja esiintymään Suomeen. Yhdessä N’Fanly Camaran kanssa hän järjestää vuosittain tanssi- ja musiikkimatkan Guineaan. Taiteen keskustoimikunta myönsi Outille monitaiteen taiteilija-apurahan vuosiksi 2013-2017.

Fest Afrikassa Outi esiintyy torstai-illan konsertissa Telakalla osana Lanyi-trioa ja opettaa lauantaina perinteisiä guinealaisia tansseja. Hänen ajatuksiaan kuullaan myös lauantaina pidettävässä seminaarissa.

Guinealaisten tanssien workshop lauantaina 3.8.2013 klo 17.30 – 19.00. Tunti sopii kaikentasoisille tanssijoille!

Outi tanssii gine fare -juhlissa Guineassa (aivan videon lopussa):

Lue lisää Outista Afroahjon kotisivuilta.