Azonto / Nana & Laura


Azonto on suosittu tanssilaji, joka sai alkunsa Ghanassa Länsi-Afrikassa. Azonto on sittemmin tullut tunnetuksi ympäri maailmaa yhtenä Ghanan tavaramerkeistä. Se syntyi kokoontumisissa, joissa ihmiset viettivät aikaansa ja pitivät haustaa. Sille tyypillistä on hauskuus ja arkisten askareiden kuvaaminen, esim. autolla ajaminen, pyykin peseminen tai treffeille pyytäminen.

Fest Afrika järjestää Tampereen kaikkien aikojen ensimmäisen azonto-workshopin! Opettajina toimivat Nana & Laura eli Peace Star Azonto. Workshop pidetään sunnuntaina 4.8.2013 klo 16.00 – 17.30.

Nana eli Azonto on ghanalainen tanssija. Hän tutustui azontoon Ghanassa ja ihastui siihen ensinäkemällä. Hän näkee tanssimisen Jumalan antamana lahjana itselleen. Suomeen muutettuaan azontosta tuli NAnalle harrastus, koska hän näki, ettei sitä vielä tunnettu täällä. Siksi hän haluaa jakaa tietämystään ja opettaa aitoa azontoa Suomessa. Nanan omin sanoin: Rakastan Suomea. Haluan tuoda lisää hauskuutta suomalaisille ja auttaa heitä ymmärtämään azontoa.”

Laura eli Lau La on virolainen tanssija. Hän on tanssinut 7-vuotiaasta lähtien useissa eri tanssikouluissa Virossa ja on myös opettanut siellä. Hän keskittyi enimmäkseen street-tyyleihin (hip hop, house, popping…) ennen kuin päätyi azonton pariin. Hän tapasi Nanan kun tämä alkoi opettaa Nordic Moves -tanssikoulussa Helsingissä vuoden 2013 alussa. Siitä lähtien he ovat harjoitelleet ahkerasti ja tehneet azontoa tunnetuksi Suomessa.

Lisää tietoa:
Twitter:@peacestarazonto
Facebook: https://www.facebook.com/PSAzonto
Youtube: http://www.youtube.com/user/PeaceStarAzonto
E-mail: peacestarazonto@gmail.com