N’Fanly Camara / djembe


Wonuwali AlyaN’Fanly ”Alya” Camara on guinealainen tanssija, muusikko ja koreografi, joka asuu Helsingissä. Hän on saanut ammattikoulutuksensa Guinean kansallisbaletti Djolibassa ja sen jälkeen esiintynyt muissa länsiafrikkalaisissa baleteissa  Senegalissa, Norsunluurannikolla ja Gambiassa.

Muutettuaan Eurooppaan vuonna 1987 N’Fanly on esiintynyt tanssijana ja muusikkona myös muunlaisissa kokoonpanoissa, esimerkiksi poptähtien kuten Salif Keita yhtyeissä. Suomeen hän asettui vuonna 1996 ja on täällä toiminut entistä enemmän koreografina ja opettajana sekä Wonuwali-ryhmän taiteellisena johtajana. Lue lisää Afroahjon nettisivuilta.

Fest Afrikassa N’Fanly esiintyy perinteistä guinealaista musiikkia esittävän Lanyi-ryhmän kanssa, ohjaa lasten päivässä perheafroa ja opettaa djembe- ja dundun-rumpujen soittoa. Rumpukurssi pidetään pe 2.8. ja la 3.8.2013 klo 16.00 – 17.30.

Kurssi on tarkoitettu aiemmin djembeä soittaneille, ja opetuksessa pyritään ottamaan huomioon monentasoiset soittajat. Edistyneemmät rumpalit voivat harjoitella myös dundun-bassorumpujen soittoa. N’Fanly tunnetaan tarkkana rumpuopettajana, jonka opetuksessa painottuu erityisesti länsiafrikkalaisten rytmien monipuolisuus ja eri rytmeille ominaiset nyanssit ja tunnelma.

Wonuwali esiintymässä Fest Afrikassa vuonna 2010: