Catherine Knuutila / tansanialaiset laulut


KellyCatherine ”Kelly” Knuutila on tansanialainen tanssija ja muusikko, joka asuu nykyisin Tampereella. Hän syntyi musikaaliseen Mpondien perheeseen ja alkoi laulamaan jo lapsena. Hänen vanhempansa opettivat lapsilleen lauluja eri puolilta Tansaniaa monilla eri paikallisilla kielillä, mutta erityisesti ngoni- ja manda-kansojen lauluja.

Catherine opiskeli musiikkia, tanssia ja teatteria Bagamoyon taidekoulussa Tansaniassa. Sen jälkeen hän on ollut mukana useissa tanssi- ja teatteriproduktioissa ja työskennellyt taustalaulajana, mm. tansanialaisen reggaetähden Jhikomanin bändissä. Viime aikoina Catherine on esiintynyt enimmäkseen The Mpondas Family Bandin kanssa.

Catherine tunnetaan kauniista, voimakkaasta äänestään. Laulu-workshopissa, to 1.8.2013 klo 17.30 – 19.00, osallistujat pääsevät tutustumaan Mpondan perheen musiikillista perintöön. Workshopissa opetellaan perinteisiä tansanialaisia lauluja ja harjoitellaan niille ominaista laulutyyliä ja harmonioita. Kurssi sopii kaikille!