Sibiri BB Konaté / afrikkalainen nykytanssi


Sibiri BB Konaté on burkinafasolainen tanssija-koreografi, joka asuu nykyisin Helsingissä. Sibirillä on nuoresta iästään huolimatta jo näyttävä ura nykytanssin parissa: hän on työskennellyt mm. Carolyn Carlsonin (USA), Salia Sanoun ja Seydou Boron (Burkina Faso), Kettly Noëlin (Mali), Jean-Claude Gallottan (Ranska) sekä Mark Tompskinin (USA) kanssa. Lisäksi hänellä on oma tanssiryhmä Compagnie Thilé Kanou. Hänet tunnetaan lisäksi niin nykytanssin kuin perinteisten länsiafrikkalaisten tanssien opettajana sekä kotimaassaan että eri puolilla Eurooppaa. Monille suomalaisille Sibiri tuli tutuksi YLE TV2:n Pakko tanssia -ohjelmasta keväällä 2013.

Fest Afrikassa Sibiri vieraili opettajana jo viime kesänä, ja tällä kertaa saamme nähdä hänet myös Klubin lavalla lauantaina 3.8.2013.

Tällä kertaa Sibiri tarjoaa tanssinharrastajille kaksipäiväisen afrikkalaisen nykytanssin workshopin, la 3.8. ja su 4.8.2013 klo 14.30 – 16.00. Workshop sopii erityisesti nykytanssin harrastajille, jotka kaipaavat uusia näkökulmia ja mausteita tanssiinsa, mutta se tarjoaa myös afrikkalaisten tanssien harrastajille mahdollisuuden laajentaa omaa ilmaisua.

Klubille Sibiri tuo uuden soolokoreografiansa ”Sankara”, joka on kunnioituksenosoitus Burkina Fason jo edesmenneelle presidentille Thomas Sankaralle. Sankara oli uudistusmielinen poliitikko, joka pyrki mm. vahvistamaan naisten asemaa yhteiskunnassa. Hän myös muutti silloisen Ylä-Voltan nimeksi Burkina Faso eli ”suoraselkäisten ihmisten maa”.

Lisätietoa Sibiristä hänen omilla kotisivuillaan.