Heini Keipinen: coupé décalé / mbalax / dancehall


Heini Keipinen on tanssija ja tanssinopettaja, jolla on vahva osaaminen useamassakin afrikkalaispohjaisessa tanssilajissa. Näihin kuuluvat erityisesti dancehall, coupé décalé, ndombolo sekä senegalilainen sabar. Heini on opettanut tanssia vuodesta 2003 ja vetänyt vakiviikkotuntien lisäksi intensiivikursseja mm. Helsingissä, Tampereella ja Tallinnassa. Tällä hetkellä Tukholmassa asuva Heini reissaa vuosittain ahkerasti erityisesti Pariisissa ja Senegalissa lisäoppia hakemassa.

Heini Facebookissa

Heini YouTubessa

Heini pitää Fest Afrikassa kolme tanssityöpajaa, joiden kaikkien taso on avoin, eli mukaan ovat tervetulleita niin aloittelijat kuin pidempään tanssineetkin!

Coupé Décalé

Coupé Décalé on länsiafrikkalainen tanssi- ja musiikkityyli, joka on noussut nopeassa ajassa yhdeksi tämän hetken suosituimmista tyyleistä afroklubeissa ympäri maailman. Coupé Décalé syntyi 2000-luvun alussa Norsunluurannikolla ja Pariisin norsunluurannikkolaisyhteisöissä. Rytmikkäässä ja iloisessa musiikkityylissä on vaikutteita erityisesti kongolaisesta ndombolosta sekä myös länsimaalaisesta popmusiikista. Lajin liikekieli on rentoa ja kokonaisvaltaista – erityisesti lantiota käytetään ahkerasti!

la 21.7. klo 17.00-18.30

Mbalax

Mbalax (lausutaan mbalah) on senegalilaista popmusiikkia, joka pohjautuu perinteisiin senegalilaisiin sabar-rumpurytmeihin. Youssou N’Dourin ohella mbalaxia ovat tehneet tunnetuksi mm. Baaba Maal, Salam Diallo ja Thione Seck. Mbalaxiin tanssitaan perinteisiä sabar-liikkeitä, joihin kuuluu muun muassa isoja ja näyttäviä hyppyjä, mutta mukaan voi sekoitella myös modernimpaa liikekieltä. Senegalilainen tanssityyli on äärimmäisen energistä ja fyysistä ja sen ainutlaatuinen liikekieli poikkeaa suuresti muista länsiafrikkalaisista tansseista.

su 22.7. klo 15.30-17.00

Dancehall

Dancehall on pikkuruisen Jamaikan saarivaltion lahja maailmalle. Dancehalliin kuuluu elintärkeänä osana vahva tanssikulttuuri, joka elää ja kehittyy koko ajan uusien liikkeiden ja kappaleiden myötä. Kurssilla on luvassa mahtavaa musiikkia, uusia ja vanhoja dancehall-liikkeitä, tekniikkaharjoituksia, koreografiaa, vapaata jammailua sekä taatusti hikistä menoa.

su 22.7. klo 14.00-15.30

Katso paikka ja hinnat työpajaohjelmasta!