Extra Bongo (Tansania) & Super Nyamwela / ndombolo 1


Fest Afrikan vuoden 2012 erikoisvieras on Extra Bongo Tansaniasta (katso YouTube-video) – ensimmäistä kertaa Suomessa! Yhtye perustettiin vuonna 2003 ja se on sen jälkeen saavuttanut suosiota ympäri Itä-Afrikkaa. Extra Bongo yhdistää perinteisiä melodioita ndombolo-tyyliseen urbaaniin tanssimusiikkiin.

Extra Bongo esiintyy torstaina, perjantaina ja sunnuntaina, katso ohjelma.

Lisäksi Super Nyamwela, todennäköisesti Tansanian kuuluisin tanssija ja koreografi, pitää ndombolo-tanssityöpajan, niin että kaikki pääsevät varmasti Extra Bongon rytmeihin mukaan!

Ndombolo on alunperin kongolainen urbaani tanssi- ja musiikkityyli, joka on nykyisin suosittua ympäri Afrikkaa – tietenkin myös Tansaniassa. Ndombolo on musiikkina iloista ja menevää, juuri sopivaa tanssittavaksi. Tanssityylille on puolestaan ominaista monenlaiset lantion ja keskivartalon liikkeet yhdistettynä suhteellisen yksinkertaisiin askeliin. Jokainen voi tanssia ndomboloa omaan tyyliinsä, joten Super Nyamwelan workshop sopii aloittelijoille, mutta tarjoaa haastetta myös kokeneemmille tanssijoille.

 


Ajatus aiheesta “Extra Bongo (Tansania) & Super Nyamwela / ndombolo

Kommentointi on suljettu.